Ontwerpen

Wenst u een sieraad welke anders is dan al het andere? Of wilt u iets persoonlijks in het sieraad laten verwerken? Dan kan ik voor u een persoonlijk ontwerp maken.

Schetsen

Vroeger maakte ik al mijn ontwerp tekeningen met potlood op papier, eerst een schets en daarna maakte ik een presentatie tekening op speciaal Canson papier. Deze presentatie tekeningen werden soms ware kunstwerken. Het enige nadeel was dan ook dat het heel veel tijd koste.
Nu maak ik nog wel schetsen met de klant samen maar die zijn meer om mij een idee te geven wat de klant van het ontwerp wenst.

3D ontwerpen

Tegenwoordig maak ik gebruik van de computer en 3D ontwerp software. Dit gaat sneller en resulteert in zeer realistische Rendering ( digitaal door de computer gemaakte foto of film van het ontwerp) ik kan vervolgens het ontwerp van alle kanten aan de klant laten zien. Het is zelfs mogelijk om het sieraad al om een virtuele hand te laten zien. Hierdoor kan de klant al tijdens het ontwerp proces goed zien hoe het sieraad gaat worden.
Wanneer u bij mij in de winkel komt bespreek ik met u uw wensen en ideeën, eventueel laat ik u alvast enige andere ontwerpen zien welke ik al eerder heb gemaakt. Nu word er in overleg met u een opzet gemaakt, vervolgens maak ik op de computer 1 of meerdere ontwerpen, en u ontvangt van mij een mooi gepresenteerde afbeelding van het ontwerp.

3D printer

Met behulp van de 3D printer kunnen we het ontwerp in kunststof of was uitprinten. Het is dan ook mogelijk om het ontwerp als demo te laten uitprinten met behulp van de 3D printer. Zo weet u precies hoe het sieraad er uitkomt te zien wanneer het af is. Verder maken we ook gebruik van de 3D printer voor modellen welke niet of nauwelijks met de hand gemaakt kunnen worden. deze modellen worden dan in was uitgeprint en met behulp van de verloren was methode (methode waarbij de wasmodellen opgeboomd( dmv takken aan een centrale stam bevestigd) worden en in een cuvette geplaatst worden hier word gips in gegoten en na uitharding word de was er uitgebrand. Vervolgens word het gewenste metaal er in gegoten.) gegoten in het gewenste metaal.

Komt u langs voor een mooi ontwerp?

Get in touch